Monday, December 14, 2015

Chocolate chili

Detta är ingen vacker och fotovänlig mat... Men väääldigt gott! Jag har gjort det flera gånger, och tänkt blogga om det varje gång men aldrig hunnit ta någon bild innan maten varit slut... Receptet kommer från boken "Well Fed" som är skriven av Mel Joulwan.

Ingredienser:
2 msk kokosolja
2 gula lökar, grovhackade
4 klyftor vitlök, grovhackade
ca 1 kg köttfärs
1 tsk oregano
2 msk chilipulver
2 msk spiskummin
1,5 msk kakaopulver
1 tsk kryddpeppar
1 tsk salt
500 ml passerade tomater
500 ml krossade tomater
1 L benbuljong

Gör så här: 
Hetta upp kokosoljan i en stor gryta och låt löken steka tills den är genomskinlig. Tillsätt då vitlöken och köttfärsen och stek tills köttfärsen inte längre är rå. I med alla kryddorna och låt steka ihop med köttfärsen i någon minut innan du tillsätter passerade och krossade tomater och benbuljong. Låt koka upp och sedan stå och puttra på spisen i några timmar (tills du har en "gryt-konsistens" och inte "sopp-konsistens"). Servera till exempel med avocado och tortillachips.
Dottern åt med stooor aptit :-)
 

No comments:

Post a Comment