Tuesday, August 13, 2013

Tortillachips

Ingredienser:
5 dl mandelmjöl
2 äggvitor
2 - 3 msk kokosolja
1 tsk salt 
1 tsk vitlökspulver
½ - 1  tsk lökpulver
½ tsk spiskummin  
½ tsk chilipulver
½ tsk paprikapulver
½ tsk cayennepeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mal mandlar till mjöl i en matberedare och blanda ner kryddor, äggvitor och kokosolja. Arbeta ihop det till en deg. Dela degen i två delar, och kavla ut på plåtar mellan två bakplåtspapper. Ta av de översta bakplåtspappret igen, och skär ut chipstrekanter med en kniv så att det går lätt att dela dem när de är färdiggräddade.
Grädda tortillachipsen (en plåt i taget) i övre delen av ugnen i ca 10-15 minuter så att de stelnar och får fin färg. När bägge plåtarna är färdiga kan man med fördel lägga alla chipsen på en plåt och sätta in i mitten av ugnen på 100 grader för att vara säker på att de blir helt spröda.
Tortillachipsen passar perfekt till tacotallrik, eller bara som snacks.

 

No comments:

Post a Comment