Saturday, February 1, 2014

Enkel viltgryta

Ingredienser, 3 port.:
2-3 msk smör/ghee/kokosolja
700 g viltkött
2 gula lökar
ca 1 tsk havssalt
ca 0,5 tsk svartpeppar
ca 1 msk viltkrydda (jag använde Santa Marias)
1 L vatten
0,5 dl lingon

Gör så här:
Skär köttet i mindre bitar, ca 2 cm kuber. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna och lägg köttet åt sidan. Skala och grovhacka löken och stek den blank i en gjutjärnsgryta. Tillsätt köttet, vatten och kryddor. Låt grytan koka upp på hög värme och låt sedan grytan sjuda på svag värme under lock i ca 1 timme. Ta av locket efter en timme och låt grytan fortsätta sjuda i minst en timme till, tills det mesta av vattnet har kokat bort och köttet känns mört. Rör till sist i lingon och låt dem bli varma. Servera till exempel med sötpotatismos och brysselkål.

No comments:

Post a Comment