Ingredienser:
ca 500 g squash
ca 500 g äpple
1 röd lök
2 dl russin
2 dl äppelcidervinäger
1 dl honung
1 msk kanel
1 msk ingefära
Gör så här:
Dela squashen på längden och gröp ur kärnhuset. Skala äpplena och ta bort kärnhuset.
Tärna squash, äpplen och lök och lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp under lock på hög värme. Sänk sedan till svag värme och låt puttra utan lock i ca en timme (eller mer - tills du har en "lagom" konsistens). Rör om emellanåt.
Sterilisera under tiden glasburkar/flaskor att hälla upp chutneyn på
när den är färdig. Det görs enklast genom att ställa noga rengjorda
burkar/flaskor på en plåt. Lägg locken på samma plåt och ställ in i
ugnen. Sätt på ugnen på 100 grader, och när den har nått rätt temperatur
så ska burkarna stå inne i 15 minuter. Glöm bara inte att använda
grytlappar när du sedan hanterar burkar och lock...
No comments:
Post a Comment