Thursday, March 19, 2015

Havrekakor

I väntan på envis bebis som inte vill komma ut så experimenterar jag lite i köket... Måste ju försöka få tiden att gå på något vis.
Dessa havrekakorna är väl varken paleo eller lågkolhydrat egentligen - men de blev sabla goda... :-)

Ingredienser, ca 20 st:
2,5 dl havregryn
1 dl malda solrosfrön/solrosmjöl
5 msk varmt vatten
100 g smält smör
ca 2 msk honung
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Mät upp havregrynen i en skål och häll över varmt vatten. Tillsätt alla övriga ingredienser och rör ihop till en formbar smet. Använd händerna och forma runda, platta kakor av smeten som du lägger ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter, eller tills kakorna börjar få fin färg. Ta ut och låt svalna/stelna på galler.
Gyllene och väldoftande havrekakor
Enkel smet att jobba med
 

No comments:

Post a Comment