Wednesday, October 22, 2014

Knäckebröd med torkade bär

Originalreceptet kommer från Sara Lossius bok "Paleo - sunnere, sterkere og slankere med en naturlig livsstil", men jag har gjort en del ändringar för att anpassa receptet mer till mina smaklökar :-)

Ingredienser:
5 ägg
2 msk flytande kokosolja
2,5 dl valnötter
2,5 dl solrosfrö
2 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrö
3 msk kokosmjöl
1,5 dl torkade bär (t.ex tranbär, blåbär, russin - kontrollera bara så att det inte är tillsatt socker i de torkade bären, vilket det tyvärr ofta är!)
1 tsk salt

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader. Mal nötter och frön till ett grovt mjöl i matberedare. Vispa äggen luftigt, och tillsätt alla övriga ingredienser. Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter och bred sedan ut det på en bakplåtspappersklädd plåt med en slickepott. Jag fick ca 1,5 plåt på det här receptet. Gör lagom stora knäckebrödsrutor med en kniv eller en pizzaskärare, och ställ in plåten i ugnen på 175 grader i 15-25 minuter (beroende på hur tunt du klarar att bre ut det). När bägge plåtarna är klara kan man med fördel eftertorka knäckebröden på galler i 100 grader så länge som det behövs för att de ska bli helt torra och knapriga.
 

No comments:

Post a Comment