Monday, September 1, 2014

Svampsoppa

Jag slumpade ihop en soppa som blev väldigt krämig och god. Minns inte mängderna exakt, men det var något i denna stilen:

Ingredienser:
Matfett att steka i
Svamp (ca 1,5 L, jag använde champinjoner och Karl Johan)
Scharlottenlök (2-3 st)
Vitlök (2 klyftor)
Vitt vin (ca 2 dl)
Buljong (ca 5 dl)
Timjan
Salt
Vitpeppar
Kokosmjölk (ca 1 L)
Lökpulver (ca 2 tsk. Lökpulver är väldigt bra på att "döda" kokosmjölkssmaken)

Gör så här:
Finhacka scharlottenlöken och vitlöken och bryn i matfettet tills de börjar få färg. Tillsätt svampen och stek tills det mesta av vattnet från svampen har kokat bort. Häll i kokosmjölken, vinet och buljongen och krydda med lite salt, finhackad färsk timjan och lökpulver. Låt soppan koka upp och sedan stå och puttra i ca 10-15 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt, vitpeppar, mer timjan och lökpulver. Servera till exempel med smörstekt svamp, hackad avocado och/eller knaperstekt bacon. Härlig höstsoppa!

No comments:

Post a Comment