Sunday, September 7, 2014

Gulaschsoppa

Ingredienser:
matfett att steka i
500 g nötkött
1 stor gul lök
3-4 vitlöksklyftor
3-4 paprikor (ca 500 g)
2 palsternackor (ca 200 g)
2-3 tomater
ca 5 dl buljong
ca 2 msk tomatpuré
0,5 tsk kummin
0,5 msk paprikapulver
syrad chilisås eller färsk chili efter smak
salt
vitpeppar

Gör så här:
Skär köttet i tärningar, ca 1,5 cm stora. Hacka lök och vitlök grovt och klyfta tomaterna. Skala palsternackorna och dela i små bitar. Kärna ur paprikorna och skär dem i lagom stora munsbitar. Finhacka chilin om du använder färsk.
Bryn sedan köttet runt om i matfett i en stekgryta. Tillsätt lök, vitlök och evt. färsk chili och låt det steka med i några minuter. Tillsätt alla övriga ingredienser och låt koka upp. Sänk då värmen till lägsta och låt grytan stå och puttra under lock i minst en timme, gärna bortemot två. Smaka av grytan med salt och vitpeppar.
 

No comments:

Post a Comment