Saturday, August 30, 2014

Perfekt paleo pizzabotten

Grunden till pizzabotten är "korvbrödet" från Under vårt tak, men vi har modifierat det lite för att få det bra som pizzabotten.

Ingredienser, 4 pizzor:
3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
drygt 2 dl kokhett vatten
2 msk olivolja

Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Knäck äggen i bunken med torrvaror och vispa ihop med en elvisp. Blanda olivoljan och det kokheta vattnet och häll det i bunken. Vispa ihop allt till en deg. Forma degen till 4 lika stora klumpar, och kavla ut dem tunt mellan två bakplåtspapper. Grädda på ett non-stick grillnät (men utan bakplåtspapper) på galler strax över mitten av ugnen i ca 10 minuter. Har du kavlat väldigt tunt, så håll koll så att det inte blir bränt. Låt svalna helt på ett galler innan du lägger på önskad fyllning. Grädda sedan de färdiga pizzorna i 225 grader, strax över mitten på ugnen i ca 7-8 minuter.
 

1 comment:

  1. Den här pizzabotten ska vi testa också! :)
    Tack för receptet!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete