Sunday, August 10, 2014

Kycklingfylld paprika med cashew-crust

Ingredienser, 2 port.:
matfett att steka i
2 paprikor, delade i halvor
2 kycklingfiléer, tärnade
1 gul lök, finhackad
2-3 vitlöksklyftor, finhackad
ca 2 cm ingefära, finhackad
färsk chili, finhackad (hur mycket beror på vilken sort man har och hur stark mat man gillar...)
1,5 dl kokosmjölk
1,5 dl cashewnötter, finhackade

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek först kycklingbitarna tills de är genomstekta och tillsätt sedan lök, vitlök, ingefära och chili. Låt steka ihop i några minuter tills löken är genomskinlig. Häll på kokosmjölken och hälften av cashewnötterna och låt koka upp. Smaka av med salt. Fördela röran i paprikahalvorna och toppa med resten av cashewnötterna. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
 

No comments:

Post a Comment