Monday, March 3, 2014

Rimmad torsk med äggsås

Ingredienser, 2 port.:
400 g torsk, eller annan vit fisk
1 L kallt vatten
2 msk salt
3 hårdkokta ägg
100 g ghee eller smör
2 dl hackad persilja

Gör så här:
Blanda salt och vatten i en bunke och lägg fisken (tinad) i rimningslagen. Ställ in i kylskåpet och låt stå några timmar (eller minst 30 minuter).
Koka upp nytt vatten (utan salt!), skölj av fisken och lägg den i det kokande vattnet. Koka fisken på svag värme under lock i ca 6-8 minuter, eller tills fiskköttet är vitt. Smält under tiden gheen/smöret och blanda i finhackade ägg och persilja. 

Servera till exempel med blomkålsmos, kokta gröna ärtor och citron.

2 comments:

  1. Jag har faktiskt aldrig rimmat fisk...nu är det på tiden! Tack för ett bra recept!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete