Saturday, January 18, 2014

Paleomüsli

Ingredienser:
3 dl hasselnötter
3 dl mandlar
2 dl valnötter
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
(11 dl totalt - använd dina favoriter!)
ca 2 msk honung
ca 3 msk kokosolja

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Kör hasselnötter och mandlar 10-15 sek i en matberedare så att de blir grovhackade. Tillsätt valnötterna och kör några sekunder till (men inte för länge, då blir det mjöl istället). Blanda de hackade nötterna i en bunke tillsammans med pumpakärnor, solroskärnor och kokosflingor. Värm kokosolja och honung i en kastrull så att det blir flytande och häll i blandningen i bunken. Blanda ordentligt.
Häll ut röran i en bakplåtspappersklädd långpanna och rosta i ugnen i 30 minuter. Rör om med jämna mellanrum, och speciellt ofta de sista 10 minuterna - annars kan det lätt bli bränt. Stäng av ugnen när det har gått 30 minuter, öppna ugnsluckan på glänt och låt müslin torka färdigt på eftervärmen. Använd müslin till exempel på kokosgröt, till citrus- och avocadoyoghurt, cashewyoghurt eller kokosyoghurt.

No comments:

Post a Comment