Saturday, January 25, 2014

Olivbröd (paleo)

Min sambo älskar "korvbrödet" från Under vårt tak, och vi bakar det ofta som ciabatta, baguette, pitabröd, frallor mm. Det går att använda till allt, beroende på hur man formar det!
Nu har han experimenterat fram ett olivbröd/grekiskt lantbröd också, som blev väääldigt gott!

Ingredienser:
3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk oregano
3 äggvitor (eller 2 hela ägg, men då blir brödet lite mer kompakt)
1 dl hackade oliver
2 dl kokhett vatten
1 msk olivolja
1 msk sukrin (kan uteslutas)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna (utom sukrin) i en bunke. Separera tre ägg, häll vitorna i bunken med torrvaror och vispa ihop med en elvisp. Lös sukrinet i det kokheta vattnet och blanda i olivoljan. Häll oliverna och vattenblandningen i bunken och vispa ihop allt till en deg. Forma degen till 4 små baguetter och lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bröden ordentligt (de sväller mycket i ugnen). Grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter. Låt svalna helt på ett galler inna du skär i dem.

1 comment:

  1. Ok....ska jag prova nästa gång. Bakade korvbröden häromdagen.....

    ReplyDelete