Tuesday, January 28, 2014

Kyckling-falafel

Jag försökte egentligen göra kycklingkroketter, men smeten blev alldeles för lös/kladdig för att kunna forma till fina avlånga "tummar", eller något annat. Så jag klickade bara ut små högar i pannan och stekte dem. Och när sambon smakade på de färdigstekta bitarna så tyckte han att det smakade som falafel. Så då kallar vi det kyckling-falafel då :-) Gott var det i alla fall!

Ingredienser:
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk kokosolja
400 g kokt (eller evt. stekt kycklingkött)
2,5 msk strömald fibrex
1 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 dl kokosmjölk
1 ägg
1,5 tsk salt
1 tsk cayennepeppar
Kokosolja till stekning

Gör så här:
Skala lök och vitlök och grovhacka det. Fräs löken och vitlöken glansig i kokosolja. Mixa löken med kycklingköttet i en matberedare tills allt är ganska finfördelat. Tillsätt fibrex, mandelmjöl, kokosmjöl, kryddor, ägg och kokosmjölk och mixa allt till en slät röra. Låt stå och vila under plastfolie i kylskåp i ca en timme. Klicka ut ca 1 msk röra per kyckling-falafel och stek på medelvärme i kokosolja.

No comments:

Post a Comment