Tuesday, December 17, 2013

Kanderade pepparkaksmandlar

Jag hade egentligen inte tänkt göra mer julgodis i år. Men så gjorde jag det i alla fall... Så kan det gå! :-)

Ingredienser:

2 tsk kokosolja
1 dl sukrin eller annan sötning
1 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
0,5 tsk mald nejlika
0,5 tsk kardemumma
2-3 dl mandlar

Gör så här:
Smält kokosoljan och sukrinet på svag värme i en stekpanna. Tillsätt kryddorna och blanda ordentligt. Blanda ner mandeln och rör om så att mandlarna blir helt täckta. Häll upp allt på ett bakplåtspapper och låt svalna. Bryt isär mandlarna när det kallnat och förvara i en tätslutande burk.
Jag försökte bryta loss de stora klumparna som blev på vissa ställen när det hade stelnat, eftersom sukrin lätt smakar "kallt" och metalliskt om det blir för mycket.

No comments:

Post a Comment