Sunday, November 3, 2013

Grönkålschips

Det är säsong för den supernyttiga grönkålen, så jag försöker använda den så mycket som möjligt. I äggröra, i sallader och här - som chips. Mums!!

Ingredienser, 1 plåt:
ca 1 L tvättade och torkade grönkålsblad
ca 1 msk olivolja
havssalt
andra kryddor (paprikapulver, chipotle, franska örter... experimentera!)

Gör så här:
Skär bort stammen på grönkålen och dela bladen i mindre bitar. Blanda med händerna ner olivolja, salt och den kryddan du vill ha och gojsa runt ordentligt. Lägg ut bladen på en plåt med bakplåtspapper - se till att bladen inte ligger på varandra och/eller är veckade.
Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 12 minuter med stängd ugnslucka, sänk sedan värmen till 50 och låt stå med ugnsluckan på glänt tills alla chipsen är krispiga (ca 20-30 minuter). För rawfood-varianten så torkar man chipsen på max 50 grader i ugnen i några timmar - tills de är krispiga.

No comments:

Post a Comment