Friday, October 25, 2013

LCHF-Pytt i panna

Ingredienser, 2 port.:
500 g fläsk
300 g rättika
250 g champinjoner
1 gul lök
1/2 purjolök

Gör så här:
Börja med att skala och tärna rättikan. Koka i ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt stå och rinna av ordentligt medan du gör färdigt resten. Tärna fläsket och stek det. Lägg det färdiga fläsket i en skål eller tallrik, och spara fettet att steka övriga ingredienser i. Hacka löken och stek den i fläskfett tills den börjar bli genomskinlig. Lägg undan löken tillsammans med fläsket. Grovhacka champinjonerna och stek dem mjuka - och lägg tillsammans med fläsk och lök.
Stek rättikan i fläskfett på medelvärme tills det blivit en fin gyllenbrun yta, tillsätt då de övriga ingredienserna + skivad purjolök och låt allt bli varmt. Servera till exempel med stekt ägg, avocado och lingon.

No comments:

Post a Comment