Wednesday, October 23, 2013

Laxsoppa med asiatiska smaker

Igår lagade jag en laxsoppa som blev otroligt god. Det är ju så enkelt att göra goda soppor med kokosmjölk! Den såg väldigt läcker ut också, och det är ju nästan halva matupplevelsen :)

Ingredienser, 2 port.:
ca 3 msk kokosolja
2 vitlöksklyftor
1/2 - 1 chili (beroende på hur stark den är, och hur stark mat du gillar)
en bit ingefära (mycket om du gillar smaken, lite mindre annars)
1 stjälk citrongräs (eller saften av 1 lime)
500 ml kokosmjölk
1 röd paprika
2 salladslökar
1/2 broccoli
400 g vildfångad lax, eller annan fisk
150 g skalade räkor
1 avocado
1/2 kruka koriander
havssalt

Gör så här:
Börja med att finhacka vitlök, ingefära, chili och citrongräs. Fräs det i kokosoljan i en stor kastrull och tillsätt kokosmjölken och lite havssalt. Låt det sedan sjuda på låg värme medan du skär upp resten av grönsakerna och fisken, och finhackar koriandern. Smaka av soppan och tillsätt eventuellt mer salt. Lägg i koriander, broccoli, paprika och vårlök och låt puttra med soppan i några minuter - men inte för länge, grönsakerna ska vara al dente! Tillsätt lax och låt den ligga i soppan på låg värme tills den är färdig - någon/några minuter bara. Servera med avocado och räkor. Mums!!

2 comments:

  1. Den här soppan låter otroligt gott! Mums med kokosmjölk i! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  2. Bra inspirtion till soppan jag ska göra! :)

    ReplyDelete