Saturday, October 19, 2013

Kycklingcurry med blomkålsris

Ingredienser, 2-3 port.:
2-3 msk kokosolja
3 kycklingfiléer, delade i mindre bitar
1 gul lök, grovhackad
1 stort äpple, tärnat
500 ml krossade tomater
ca 2 dl buljong (jag använde buljongen som blev över när jag gjorde skinkstek häromdagen, den var salt, fet och god)
1 msk curry
1 tsk citronsaft
1 blomkål

Gör så här:
Stek löken i kokosolja några minuter. Tillsätt äpple, tomatkross, buljong, citronsaft och curry. Låt puttra ihop i ca 30 minuter. Stek under tiden kycklingen och riv blomkålen.
Smaka av currygrytan när det har gått ca 30 minuter och krydda evt. mer. Tillsätt kycklingen. Koka upp vatten och lägg i blomkålsriset - ca 30 sekunder. Klart!
 

2 comments:

  1. Låter ju jättegott! Perfekt med mejerifritt recept! Och så smart att ta vara på buljongen från steken! Så brukar jag också göra! :)
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  2. Ja, visst är det smart att spara buljongen man får från stek? Det blir ju jättegott!
    Kram!

    ReplyDelete