Tuesday, August 27, 2013

Köttfärslimpa

Igår blev det köttfärslimpa med örtkryddat blomkålsmos och nykokt lingonsylt till kvällsmat. Och till måndagsefterrätt blev det äppelpaj...

Ingredienser, ca 8 port.:
1,5 kg köttfärs
1 ägg
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 tsk dijonsenap
3-4 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Färska örter (jag använde oregano)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala vitlöken och löken, och dela löken i lite mindre bitar. Kör lök, vitlök, senap, salt, peppar och örter i en matberedare tills löken är finhackad. Tillsätt ägget och mixa in det också. Blanda röran med köttfärsen (för hand är enklast tycker jag) tills allt är ordentligt blandat. Forma två limpor och lägg på bakplåtspapperklädd plåt (eller lägg limporna i brödformar). Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Det kan hända att köttfärslimporna släpper en del vätska som rinner ut på plåten - torka evt. upp det med hushållspapper under tiden, eller använd en plåt med lite högre kanter.
 

No comments:

Post a Comment