Saturday, August 17, 2013

Bacon- och broccolimuffins

Ingredienser, ca 12 st:
5 ägg
0,5 dl kokosmjölk
1,5 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 pkt bacon
1 dl finhackad broccoli
1 dl skivad purjolök
6 körsbärstomater
ca 0,5 dl grovhackade valnötter
ca 0,5 dl pinjenötter
ca 0,5 tsk Himalayasalt
svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 g.
Knaperstek baconet och torrosta valnötter och pinjenötter. Finhacka broccoli och skiva purjolöken. Vispa samman ägg, kokosmjölk, mandelmjöl, kokosmjöl, salt och peppar + baconfettet som blev över när du stekte baconet. Tillsätt broccoli och purjolök i äggröran och smula ner det knaperstekta baconet. Fördela röran i kraftiga muffinsformar, eller i en muffinsplåt.
Strö över rostade valnötter och pinjenötter jämnt över alla muffins och stick ner en halv körsbärstomat i varje.
Grädda i ugnen i ca 15 minuter, eller tills muffinsen har fått fin färg och har "stannat" helt.
Perfekt till mellanmål, eller frukost, eller picknick, eller när som helst... :)

No comments:

Post a Comment