Saturday, July 13, 2013

Helt rå vaniljglass

Kan nötter och vatten bli till krämig glass...??!?? JA!! Riktigt god glass dessutom.

Ingredienser:
2 dl naturella cashewnötter
1 dl vatten
1/4 dl honung eller agavesirap
1 vaniljstång (eller ca 1 tsk vaniljpulver)
En nypa salt

Gör så här:
Kör nötterna i matberedare tills du har ett fint mjöl (eller nästan smör). Ju mer finfördelat det blir, desto lenare och krämigare blir glassen sen. När nötterna har blivit till fint mjöl så tillsätter man vatten, sötning, salt och fröerna från en vaniljstång och kör igen så att allt blandas ordentligt. Smaka av och tillsätt mer sötning eller vaniljpulver om det behövs. Men glöm för all del inte saltet, det lyfter verkligen smaken!
Häll glassröran i en lämplig behållare och sätt i frysen. Rör i glassen ca var 20.e minut tills den har stelnat (eller använd glassmaskin om du har en).

Vaniljen kan enkelt bytas ut mot andra smakämnen, som till exempel kakaopulver, lakritspulver, färska bär eller andra nötter.
Rå vaniljglass med färska blåbär. Mmmmmmm...
 

No comments:

Post a Comment