Thursday, July 18, 2013

Fröknäckebröd

Ingredienser:
2 ägg
2 dl linfrö
1 dl solrosfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrö
ca 2 krm salt
evt. 1/2 dl vatten 

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda linfrö och ägg i en skål och låt det stå i ca 15-20 minuter, eller tills det börjar bli "segt". Kör under tiden de övriga fröerna i en matberedare så att de blir finfördelade (vilka fröer man använder är ju en smaksak, men det ska vara 3 dl). Blanda ihop allt och tillsätt evt. lite vatten för att få en lättarbetad konsistens.
Bred ut röran med en slickepott på en plåt med bakplåtspapper och ruta upp lagom stora bitar med en pizzaskärare eller kniv. Stek i mitten av ugnen i ca 60 minuter, sänk därefter värmen till 100 grader och låt stå till knäckebröden är torra och spröda.

No comments:

Post a Comment