Friday, June 14, 2013

Enkel och sund snabbmat: Kycklinggryta

Igår var vi på Plantagen och botaniserade länge och väl, så vi var hemma sent. Nöjda och belåtna med nya träd och växter, men trötta och HUNGRIGA. Så då gällde det att fixa ihop något snabbt - och kycklinggryta med kokosmjölk har blivit lite av en klassiker hemma hos oss nu. Det går ju supersnabbt att göra (mycket snabbare än att värma en fryspizza i ugnen...), är gott, nyttigt och går att variera i det oändliga.

Ingredienser, 3 port.:
700 g kycklingfilé
500 g frysta wokgrönsaker
500 ml kokosmjölk
1 banan
2 dl jordnötter
kokosolja
salt, peppar
curry, eller valfria andra kryddor

Gör så här:
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek i kokosolja tills kycklingen är genomstekt. Salta och peppra lite. Häll i de frysta grönsakerna och låt de fräsa en stund innan du häller på kokosmjölken. Koka upp. Rör eventuellt i två matskedar kokosolja för att få upp fetthalten lite. Smaka av med curry, eller någon annan krydda, och servera med skivad banan och lite jordnötter.


Både banan och jordnötter går ju att utesluta om man inte äter banan pga högt kolhydratinnehåll, eller jordnötter pga att det inte är strikt paleo.

No comments:

Post a Comment