Saturday, May 4, 2013

Tortillabröd/Tunnbröd/Pasta

Tortillabröd, tunnbröd eller pasta?
Detta receptet fungerar till alla tre ovanstående. Och det är helt mjölkfritt, i motsättning till de flesta andra LCHF-pastarecept! Det smakar inte omelett eller "äggigt" heller trots att det är så mycket ägg i receptet.

Ingredienser, 2 plåtar:
0,5 dl fiberhusk
2 msk kokosmjöl
1 tsk salt
4 ägg
1 dl vatten

Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader varmluft.
Blanda fiberhusk, kokosmjöl och salt i en skål och ägg + vatten i en annan skål. Använd elvisp och vispa långsamt ner vätskan i det torra. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Vispa sedan ihop degen igen. Dela degen i två delar. Kavla ut på två plåtar med bakplåtspapper, med ett oljat bakplåtspapper över. Kavla så tunt som möjligt. Dra försiktigt bort det övre bakplåtspappret och baka i ugnen i ca 10 minuter. Använd hela "plattorna" som tunnbröd eller tortillabröd, eller skär i tunna strimlor som tagliatelle.
Receptet kommer från Ryskadockor 
Energifördelning

No comments:

Post a Comment