Tuesday, May 14, 2013

Nässelsoppa

Ingredienser, 2 port.:
1 L späda nässlor
1 knippe gräslök
1 L grönsaksbuljong
salt, vitpeppar
massa ghee/kokosolja

Gör så här:
Skölj nässlorna i rikligt med vatten. Ta bort eventuella grova stjälkar. Förväll i buljongen 5-10 minuter. Häll av kokspadet och spara det. Grovhacka de förvällda nässlorna och gräslöken. Smält ghee i en kastrull, och fräs nässlor och gräslök ett ögonblick. Häll på buljongen, lite i taget så att det blir "lagom" mycket. Låt soppan sjuda ca 5 minuter. Krydda med salt och nymalen vitpeppar. Klicka i rikligt med ghee i soppan för att få upp fetthalten. Servera till exempel med kokta ägg och fröknäckebröd.
Det här är väldigt nyttig snabbmat (om man bortser från tiden det tar att plocka nässlorna...)! 

No comments:

Post a Comment