Wednesday, May 1, 2013

Hamburgare

Ingredienser, 4 burgare.:
400 g köttfärs
1 ägg
salt, peppar
(evt. 1 msk worchestersås)

Dubbel sats av "Det perfekta hamburgerbrödet"

Gurkmajonnäs (ca 100 g majonnäs med ca 20 g bostongurka kanske?  Jag vägde inte, jag blandade på känn)

1 hjärtsalladshuvud
0,5 skivad lök
1 skivad tomat
8 skivor inlagd gurka

Gör så här:
Börja med att röra ihop ingredienserna till brödet. När brödet sväller så blandar man köttfärs, ägg, salt, peppar och worchestersås och formar 4 hamburgare. När brödet gräddas i ugnen, steker man hamburgarna på medeltemperatur i några minuter på varje sida.
Dela bröden på mitten, och fyll med gurkmajonnäs, sallad, lök, tomat, inlagd gurka och hamburgarna.

Energifördelning per burgare

No comments:

Post a Comment