Wednesday, May 15, 2013

Bacon- och broccolipaj (helt mjölkfri)

Ingredienser:
Pajbotten:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrö
1 msk fiberhusk
40 g kokosolja
1 ägg
1/2-1 tsk havssalt

Äggstanning:
3 ägg
2 dl kokosmjölk
salt, peppar

Fyllningen kan ju varieras i det oändliga, men jag valde denna gången:
250 g broccoli
2 pkt bacon
50 g soltorkade tomater (inte i olja)

Gör så här:
Pajbotten:
Mixa mandelmjöl, sesamfrö och fiberhusk i en matberedare. Tillsätt havssalt, kokosolja och ägg och mixa igen till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet på 175 grader i ca 10-15 minuter tills det fått lite färg.

Fyllning:
Klipp ett paket bacon och fördela i pajskalet. Dela broccolin i mindre buketter och koka i några minuter. Låt broccolin rinna av ordentligt, och finhacka den sedan. Lägg broccolin över baconet. Finhacka de soltorkade tomaterna och fördela över broccolin. Klipp det andra baconpaketet och sprid ut på toppen.
Vispa ihop ägg och kokosmjölk i en bunke, tillsammans med lite salt och peppar. Häll äggstanningen över pajen och grädda i ugnen på 175 grader tills äggstanningen stannat helt. Servera med en god sallad!
Grundreceptet är hämtat från Under vårt tak

No comments:

Post a Comment