Wednesday, March 6, 2013

Pestofyllda champinjonhattar

Ingredienser:
15-20 stora champinjoner

Pesto:
0,5 - 1 dl valnötter
0,5 - 1 dl pinjekärnor
0,5 dl olivolja
1 kruka färsk basilika
3-4 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt

Gör så här:
Mixa alla ingredienser till peston i en matberedare. Hur mycket valnötter respektive pinjekärnor man använder är en smaksak, men det bör vara ca 1,5 dl nötter totalt.
Borsta av svampen, och vrid av stjälkarna. Placera svampen på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg ca en matsked pestofyllning i varje svamphatt. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10-20 min. Champinjonerna är färdiga när de har blivit skrynkliga och fått lite färg.
Rätten blir raw-food om man istället torkar svampen långsamt i ugnen på ca 40 grader tills de har blivit skrynkliga och fått lite färg (det tar några timmar).

No comments:

Post a Comment