Friday, March 8, 2013

Nöt- och fröknäckebröd

Ingredienser, ca 30-40 knäckebröd:
125 g nötter/mandlar (ca 2 dl)
3 dl solrosfrö
1 dl linfrö
1 dl sesamfrö
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
5 dl vatten

Gör så här:
Mal nötterna i en matberedare och blanda sedan alla ingredienserna i en skål. Låt stå i ca 10 minuter så att det sväller till en smet.
Bred ut smeten på två bakpapperklädda plåtar och gör lagom stora knäckebrödsrutor med en kniv eller en pizzaskärare.
Baka antingen en plåt i taget mitt i ugnen på 150 grader i ca 90 minuter, eller bägge plåtarna samtidigt på 160 grader varmluft i ca 60-70 minuter. Placera då den ena plåten överst i ugnen och en nederst. När det har gått 30-35 minuter byter du plats på dem.
Känn om knäckebröden är spröda och torra, annars låter du dem stå på 50-100 grader med luckan lite öppen tills de är det.
Energifördelning

No comments:

Post a Comment